Duco van Praag

Duco van Praag

telefoon: 020 – 301 66 57
mobiel: 06 51 16 30 17
e-mail: duco.vanpraag@ngnb.nl
download visitekaartje (v-card)

Duco van Praag is in 1994 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is sinds 1995 werkzaam als advocaat in Amsterdam. Tot 2001 werkte hij bij het advocatenkantoor Stibbe In 2003 werd hij partner bij het kantoor Schneider & Van Dalsum. Met ingang van 1 januari 2009 is hij als partner toegetreden tot ngnb advocaten.

 

Duco heeft een vastgoedpraktijk en bedient vooral commerciële (vastgoed)ondernemingen, beleggingsmaatschappijen en woningcorporaties. Hij is gespecialiseerd in het privaatrechtelijk vastgoedrecht. Zijn aandacht gaat daarbij uit naar transacties en beheer van vastgoed. Veelal geeft hij advies maar indien nodig procedeert Duco van Praag net zo professioneel en kundig.

Duco is (mede) auteur van Euroforum Nieuwsbrief Huurrecht en de Schriftelijke Praktijkcursus huurrecht. Daarnaast is hij lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Verder verzorgt hij in house workshops bij clënten en doceert hij op het gebied van huurrecht.

 

Duco van Praag heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied met subrechtsgebieden geregistreerd:

Huurrecht:

– bedrijfsruimte

– woonruimte

Op grond van deze registratie is hij verplicht op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied elk jaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen.