Tom Nieuwenhuijsen

Tom Nieuwenhuijsen

telefoon: 020 – 301 66 51
mobiel: 06 – 531 88 182
e-mail: tom.nieuwenhuijsen@ngnb.nl
download visitekaartje (v-card)

Tom Nieuwenhuijsen studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en werkte tijdens en na zijn studie bij de gemeente Amsterdam en de Nationale Woningraad. Bij de Woningraad adviseerde hij vanaf 1983 woningcorporaties op juridisch gebied. Na een korte periode als beleidsmedewerker trad hij in 1990 als advocaat in dienst van het toenmalige advocatenkantoor Trenité Van Doorne in Amsterdam. In 1992 richtte hij samen met tien andere advocaten het Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy Van der Laan op. Van dat kantoor was hij van 1998 tot 2001 voorzitter van de maatschap en managing partner. Per 1 januari 2006 richtte hij samen met Amma Grapperhaus en Stan Baggen zijn huidige kantoor op.

Als advocaat is Tom Nieuwenhuijsen in hoge mate gespecialiseerd in vastgoed en volkshuisvesting. Zijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn het huurrecht, bouwrecht, projectontwikkeling, ruimtelijke ordening en volkshuisvestingsrecht. Hij volgde op die gebieden vele postdoctorale opleidingen, waaronder de Grotius Academie Onroerend Goed. Behalve adviseur is hij een kundige procesadvocaat, ook in arbitragezaken.

Tot zijn vaste cliënten rekent Tom Nieuwenhuijsen projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en een aantal grote en toonaangevende woningcorporaties. Daarnaast staat hij regelmatig ondernemingen bij die meer incidenteel met vastgoed te maken hebben.

Tom Nieuwenhuijsen is lid van de Raad van Commissarissen van de woningcorporatie Woonkracht10 te Zwijndrecht, bestuurslid van de Beheerstichting Accommodatie Muziekgebouw Bimhuis te Amsterdam en bestuurslid van de Stichting Sterker Samen.

 

Tom heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied met subrechtsgebieden geregistreerd:

Huurrecht:

– bedrijfsruimte

– woonruimte

Op grond van deze registratie is hij verplicht op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied elk jaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen.